A krumplipürén túl: 10 ínycsiklandó köret, ha rajongunk a krémes textúrákért 1. **Édesburgonya püré** – Az édesburgonya édes íze és lágy állaga tökéletes alternatívája a klasszikus krumplipürének. 2. **Karfiol püré** – A karfiol pürésítve krémes és egés


Egy selymes, krémes krumplipüré mindig is nagyszerű választás volt. De mi a helyzet, ha szeretnénk csökkenteni a kalóriákat? Összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyek segítenek egészségesebbé tenni ezt a klasszikus köretet!

A krumplipüré örök és megunhatatlan. Isteni köret, krémes, telt, és bár miközben esszük, könnyednek tűnik, de a krumplipüré valójában egy kalóriabomba. Köztudott, hogy minél gazdagabban vajas és tejes, annál finomabb, miközben a krumpli keményítő- és energiatartalma ugyancsak megdobja a napi kalóriabevitelt. Ha tart még az újévi fogadalmunk, vagy csak szimplán jólesik az ünnepi lakomázások után a több zöldség, megmutatjuk, hogy milyen alapanyagokból készíthetünk még remek püréket.

A zöldségek sokszínűsége valóban lenyűgöző, hiszen számos fajta alkalmas ínycsiklandó pürék készítésére. Ne hagyjuk, hogy a babatápok emléke elriasszon minket: a megfelelő fűszerezéssel valóban izgalmassá tehetjük ezeket az ételeket. Akár tejszínt, növényi tejszínt, tejet vagy vajat adunk hozzá, a végeredmény egy krémes, gazdag ízélmény lesz, amely igazi kedvenccé válhat a konyhánkban. Fedezzük fel a zöldségek világát, és alkossunk olyan püréket, amelyek mindig örömmel töltenek el minket!

Fedezd fel galériánkban a tíz különböző zöldségpürét, amelyek mind arra hívják fel a figyelmet, hogy a krumpli talán nem annyira nélkülözhetetlen a konyhában, mint ahogy azt sokan gondolják. Bár a krumpli kétségtelenül alapélelmiszer, a zöldségek széles választéka lehetőséget ad arra, hogy izgalmas és ízletes püréket készítsünk. Ahogyan chipsek is készülhetnek számtalan zöldségből, úgy a pürék világában is rengeteg ízletes alternatíva áll rendelkezésünkre, amelyek új dimenziókat nyithatnak meg az étkezés során.

Annyi a dolgunk, hogy a kiválasztott zöldséget meghámozzuk és puhára főzzük, majd elő a krumplinyomóval! Menjünk át alaposan a zöldségen, és a még forró-meleg főzetet keverjük be tejjel, tejszínnel, kókusztejszínnel, vajjal - válasszuk azt, amit kedvelünk, és illik az adott zöldséghez. Soha ne tegyünk hozzá egyszerre túl sokat, hanem csak fokozatosan adagoljuk, amennyit felvesz. Nem kell tocsognia a tejfélékben.

Végül párosítsuk a hozzá illő fűszerrel, vagy egyszerűen csak borsozzuk. A nagy klasszikus, a krumplipüré is csupán borssal és egy kis szerecsendióval készül! Ne gondoljuk túl, hagyjuk érvényesülni a zöldségek élénk, finom ízét.

Related posts