Könnyed, krémes és egészen egyedülálló: ez a leves igazi főszereplője lesz a húsvéti asztalnak! - Life


A húsvét 2025-ben nem csupán a sonka és a tojás ünnepe! Fedezd fel a különleges ízek világát, és lepd meg szeretteidet ezzel az ínycsiklandó, könnyen elkészíthető retekkrémlevessel. Ezzel a friss és üde fogással biztosan elvarázsolod családodat és vendégeidet!

Ez az egyszerű, tormával megbolondított retekleves tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz: kellemesen krémes állagával, finoman fűszeres ízével biztosan sikert arat.

A retkeket tisztítsuk meg. Vá­lasszunk ki 2-3 db kisebb szemet a díszítéshez, ezeket nagyon vékonyan szeleteljük fel, azután tegyük félre. A többit aprítsuk finomra a meghámozott hagymával együtt. A zellert és a fehérrépát szintén tisztítsuk meg, vágjuk apró darabokra.

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, a retket, a zellert és a fehérrépát. Miután a zöldségek elkezdtek puhulni és illatosak lettek, öntsük fel az alaplével, majd forraljuk fel. Főzzük körülbelül 15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízesítsük sóval és borssal, majd egy botmixer segítségével pürésítsük simára. Végül óvatosan keverjük bele a tormát, hogy gazdag ízével még különlegesebbé tegye az ételt.

Tálaljuk a fogást a tányérokon, gazdagítva azt friss zsázsával, a félretett retekszeletekkel, és minden egyes adag tetejére egy-egy csipetnyi szerecsendiót hintázva.

Related posts