Készítsd el a tökéletes vegán jégkrémet mindössze három egyszerű hozzávalóból!

Gyümölcs, cukor és még egy hozzávaló, amitől lágy és krémes lesz. Ennyiből áll a vegán jégkrém.
Házilag jégkrémet készíteni igazi szórakozás, különösen, ha vegán változatot szeretnénk kipróbálni. Persze, felmerül a kérdés, hogy megéri-e, hiszen ma már szinte bármilyen ízű és formájú hűsítő édesség kapható a boltokban, ráadásul az alapanyagok ára sem éppen alacsony. Mégis, ha speciális diétát követünk, vagy csak egyszerűen szeretnénk biztosra menni, érdemes saját kezűleg nekiesni a jégkrémkészítésnek. Így nemcsak az ízeket, hanem az összetevőket is teljes mértékben kontrollálhatjuk.
Nem minden nap találkozunk tejmentes, cukormentes vagy vegán jégkrémekkel, főleg ha az árakat is figyelembe vesszük. A megfizethetőségük gyakran kérdéses, és ha az élelmiszeripari adalékanyagokkal kapcsolatos aggályaink vannak, akkor igazán nehéz helyzetbe kerülhetünk.
Örömteli hír, hogy otthon, mindössze három alapanyag felhasználásával és minimális munkaigénnyel könnyedén elkészíthetjük a saját jégkrémünket. Ezt a művészetet a barátnőimmel akkor csiszoltuk tökélyre, amikor a gyerekek még kicsik voltak, és tejérzékenységük miatt nem sok lehetőségünk volt. A balatoni nyarak során pedig egyáltalán nem volt kedvünk naponta tucatnyi vegán jégkrémet vásárolni – ráadásul az is biztos, hogy amíg hazajutottunk volna, addigra már meg is olvadt volna az összes!
Jégkrémet készíteni lényegében abból áll, hogy pépesítjük a gyümölcsöt, majd édesítjük, és teszünk bele valamit, amitől krémesebb lesz. Végül, ha nagyon igényesek vagyunk, csokiba is márthatjuk, de én ezt a lépést nem igazán szoktam forszírozni, mert vegán "tejcsokit" aztán tényleg nem lehet bárhol beszerezni. Viszont végtelen jóságomban hajlandó voltam sűrű és hideg szörpbe mártani a jégkrémet fogyasztás előtt, így mégiscsak kapott egy extra réteget.
Ezután a legnagyobb feladat a vegán tejszín beszerzése lesz. Sajnos, a széles körben elérhető Hulala sajnos tejfehérjét tartalmaz, így nem felel meg a vegán étrendnek. Azonban a piacon már könnyen megtalálhatók a vegán alternatívák, amelyek jól láthatóan jelzik, hogy tejtermék-mentesek. Aki pedig figyel a diétájára, az már biztosan tisztában van azzal, hogy mire kell ügyelnie a vásárlás során.
Ha eltekintünk a tejszínes alapoktól, akkor akár sima, akár jól habosodó barista növényi "tejjel" is elkészíthetjük a jégkrémet. Ráadásul, ha egy kis kreativitást is csempészünk a folyamatba, a polcon sorakozó lekvárok és dzsemek tökéletes társaink lehetnek. Így a jégkrém készítése otthon tényleg gyerekjáték lesz!
Mutatunk egy krémes, egy egyszerű gyümölcsös, és egy vaníliás verziót is.