Mind a(z) 6 találat megjelenítve

Termékek oldalanként 9 24 36

Bár a váz formája miatt az „uniszex” városi bicikli ugyanolyan, mint a kifejezetten női kerékpár, a városi kerékpárok tökéletesek mindkét nem számára.

női városi kerékpár megtervezésénél  elsődleges szempont volt a praktikusság és a kényelem.

Elég csak rájuk tekinteni, máris tudhatja, hogy ez a kijelentés igaz: a városi női kerékpár váza úgy lett kialakítva, hogy akármilyen öltözékben közlekedhessen vele, akár elegáns szoknyát visel, akár egy kényelmes nadrágot. Ráadásul kialakításának köszönhetően a lábát se kell magasra emelnie ahhoz, hogy felülhessen a nyeregbe!

városi női kerékpár mély átléphetősége remek szolgálatot tehet Önnek a mindennapi közlekedésben. Gondoljon csak bele: hányszor kell, tegyük fel a zebráknál, kereszteződéseknél leszállnia?

Amikor Ön egy bevásárló körútra indul, és elől-hátul megpakolja a városi biciklit szatyrokkal, csomagokkal, különösen nagy segítséget jelent a női városi kerékpár mély váza.

Emellett az is a városi női kerékpár mellett szól, hogy a váz kialakításának köszönhetően szinte egyenes háttal közlekedhet vele, amely jóval kényelmesebb, mint egy magas vázú kerékpáron görnyedni, és hosszabb távon sem okoz derék, vagy hátfájdalmat.

városi kerékpárok nagy előnye még, hogy jóval könnyebb velük a gyermekét vagy unokáját óvodába vinni, mint a magas vázas bicikliknél, amiknél néha már maga a nyeregbe szállás is komoly fizikai erőpróbának tűnhet.

Sokféle városi kerékpár közül választhat: acél és aluvázas, agyváltós vagy láncváltós, teleszkópos, vagy merevvillás. Ám van pár dolog, amivel minden városi bicikli fel van szerelve: sárvédő, kitámasztó, csomagtartó és zárt láncvédő, ami megvédi a ruházatát az esetleges beszennyeződésektől.

női városi kerékpár több méretben is vásárolható. Azon gondolkozik, vajon melyik az Ön számára ideális méret? Ebben a kérdésben elsősorban a magasság a mérvadó. Amennyiben Ön kevesebb, mint 160 cm magas, a 26 collos vagy kisebb kerékméretű járgányok a jó választás. 160 cm felett a nagyobb 28 collos kerékméter ajánlott. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ha Ön magas, ám bizonytalannak érzi magát a kerékpáron, vagy egyensúlyozási nehézségei vannak, nem ajánlott a nagy 28 collos kerékpár használata.

Amikor lecsap egy pompás női városi kerékpár akcióra, még az is fontos szempont lehet, hogy a városi bicikli agyváltós, vagy láncváltós-e.

Mi a kettő közt a különbség? Röviden összefoglalva:

  1. az agyváltóval álló helyzetben is lehet váltani, nem csak menet közben, mint a láncváltóval
  2. „igénytelenebb” a külső váltónál, hosszabb ideig szolgálhatja Önt kevesebb karbantartással, mivel a láncváltóval ellentétben nem roncsolja a láncot, a hajtóművet és a hátsó fogaskerekeket.
  3. Emellett az agyváltós kerékpárok általában kontrafékesek, ami még inkább megkönnyítheti Önnek a kerékpározást.

női városi kerékpár nem száguldozásra lett tervezve! Mivel alapvetően városi használatra szánták, ahol általában sík, sima terepviszony jellemző, logikus, hogy nincsenek felszerelve komolyabb váltórendszerrel. Miért is lennének? A városban nemigen tudná kihasználni egy 24 sebességes járgány lehetőségeit. Természetesen amennyiben Ön egy sportosabb kivitelű női városi kerékpárra vágyik, ez a vágyálom is megvalósítható: vannak olyan városi biciklik, amelyeket komoly túrabiciklinek megfelelő váltórendszerrel láttak el.

Ezeket a komfortos járgányokat elsősorban városokra tervezték, de nyugodtan kirándulhat velük a természetben is, csupán ne várjon tőlük nagy sebességet. Hiszen az ilyen kerékpárok a praktikusság és a kényelem megtestesítői.

Nézze át webáruházunk női városi kerékpár akcióit és vásárolja meg álomjárgányát még ma!